praktijk-website-zonder-rechts.jpg
06 december 2021

Het Praktijkregister Fysiotherapie

Het Praktijkregister is onderdeel van het Kwaliteitshuis Fysiotherapie.

In het Praktijkregister Fysiotherapie kunnen alle fysiotherapiepraktijken in Nederland werken aan de ontwikkeling en kwaliteit van fysiotherapie, op een manier die past bij de eigen situatie, ambities en wensen. Het Praktijkregister Fysiotherapie biedt ruime mogelijkheden aan praktijken om te ontwikkelen, met een lerend systeem en waarbij van en met elkaar leren een belangrijk element is. 
Het Praktijkregister Fysiotherapie bestaat uit: het Basisregister, ontwikkelpaden en het Label Keurmerk. Bij de inrichting van het praktijkregister is steeds gesproken over een uitbreiding van het huidige praktijkregister van SKF, waardoor ruimte wordt geboden aan alle praktijken om keuzes te maken passend bij de wensen en context van de praktijk. Dit betekent een verruiming van de registratiemogelijkheden. Het label Keurmerk behoudt een duidelijk zichtbare plek in het Praktijkregister Fysiotherapie. Het Praktijkregister Fysiotherapie is gebaseerd op de principes van reflecterend leren. De uitbreiding van het praktijkregister verloopt gefaseerd, startend met de inrichting van een Basisregister (december 2021). Ontwikkelpaden worden op een later moment geïntroduceerd.

Vanaf 6 december 2021 bestaan er voor praktijken die kiezen voor registratie in het Praktijkregister Fysiotherapie twee opties:

  • Basisregister (conform de uitvoeringsregeling Basisregister)
  • Label Keurmerk (conform Kwaliteitsregeling SKF)

Voor praktijken die al als Keurmerk praktijk geregistreerd staan verandert er niets. Vanaf 1 januari 2022 spreken we over praktijken met het label Keurmerk. Deze praktijken hebben een zichtbare plek in het Praktijkregister Fysiotherapie.