kwaliteitshuis-fysiotherapie-2-lr.jpg
04 juni 2024

Regeling KRF NL

KRF NL is hét kwaliteitsregister van alle fysiotherapeuten in Nederland.

Het Individueel Register (KRF NL) van het KNGF bestaat sinds 2020. Het KRF NL is hét kwaliteitsregister voor alle fysiotherapeuten. Zo werken fysiotherapeuten samen aan de ontwikkeling van hun vak.

Het KRF NL heeft een Register Algemeen Fysiotherapeut, waarin iedere fysiotherapeut staat geregistreerd, negen deelregisters en vijf aantekeningenregisters. 

Binnen KRF NL behaal je als fysiotherapeut punten door deskundigheidsbevorderende activiteiten te volgen die passen bij jouw wensen en leerbehoeften, zoals bij- en nascholing, een opleiding, IOF of intervisie. Hiermee borgen we dat iedere fysiotherapeut zich professioneel blijft ontwikkelen. En maken we de professionele ontwikkeling zichtbaar. KRF NL registreert activiteiten van fysiotherapeuten en neemt afscheid van collega’s die niet aan de herregistratie-eisen voldoen.

Als geregistreerde fysiotherapeut sta je voorop in de fysiotherapie!

- Ontwikkel jezelf op een manier die bij je past
- Oók punten voor niet-geaccrediteerde cursussen en activiteiten
- Een openbaar en individueel portfolio
- Transparant en dienstverlenend voor de zorg

 

Registers

Het kwaliteitsregister KRF NL bestaat uit een verplicht Basisregister Algemeen Fysiotherapeut, negen deelregisters en vijf aantekeningenregisters.

Verplicht Basisregister Algemeen Fysiotherapeut
Een fysiotherapeut die zich inschrijft in KRF NL, registreert zich in de eerste plaats in het Basisregister Algemeen Fysiotherapeut. Dit Basisregister is voorwaardelijk voor alle fysiotherapeuten in KRF NL, ongeacht of zij daarnaast ingeschreven (willen) staan in een Deel- en/of Aantekeningenregister.

Negen Deelregisters 
Deelregisters zijn ingesteld door Beroepsinhoudelijke verenigingen. Een Deelregister geeft een fysiotherapeut die voldoet aan de specifieke deskundigheidseisen van de Beroepsinhoudelijke vereniging de gelegenheid zich te laten registreren als verbijzonderd fysiotherapeut. Dit zijn de Deelregisters:

 • Geriatrie Fysiotherapeut
 • Kinder Fysiotherapeut
 • Sport Fysiotherapeut
 • Manueeltherapeut
 • Bekken Fysiotherapeut
 • Psychosomatisch Fysiotherapeut
 • Orofaciaal Fysiotherapeut
 • Oncologie Fysiotherapeut
 • HartVaatLong Fysiotherapeut

Vijf Aantekeningenregisters 
Aantekeningenregisters zijn ingesteld door Beroepsinhoudelijke verenigingen. Een Aantekeningenregister geeft een fysiotherapeut die voldoet aan de specifieke deskundigheidseisen van de Beroepsinhoudelijke vereniging de gelegenheid zich te laten registreren als fysiotherapeut met aantekening.

 • Oedeem Fysiotherapeut
 • Arbeidsfysiotherapeut
 • Hartfysiotherapeut
 • Vaatfysiotherapeut
 • Longfysiotherapeut

Tarieven 2024 (ingangsdatum 1 januari 2024) 

€ 270 registerbijdrage voor inschrijving in de regeling KRF NL
€   64,- registerbijdrage voor inschrijving per deelregister
€   64,- registerbijdrage voor inschrijving per aantekeningenregister

De tarieven zijn per jaar, inclusief BTW, doch exclusief deelname aan de klachtenregeling, intervisie, IOF en peer review

Punten en punteneis

KRF NL bestaat uit twee delen: het Vakinhoudelijk deel en het Beroepsgerelateerd deel. Voor het vakinhoudelijke deel behaal je punten.

1. Het vakinhoudelijk Deel
Het Vakinhoudelijk deel maakt deel uit van zowel het Basisregister Algemeen Fysiotherapeut als van de Deel- en Aantekeningenregisters. Voor het Vakinhoudelijk deel tellen alleen vakinhoudelijk geaccrediteerde (scholings)punten mee. 

2. Beroepsgerelateerd deel
Het Beroepsgerelateerd deel biedt geregistreerde fysiotherapeuten de mogelijkheid zich in brede zin te ontwikkelen door deelname aan:

 • Beroepsgerelateerde scholingsactiviteiten geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie KRF NL
 • Scholingsactiviteiten geaccrediteerd door andere beroepsorganisaties
 • Scholingsactiviteiten geplaatst op de lijst met veel voorkomende activiteiten
 • Overige activiteiten die een aantoonbare bijdrage leveren aan de ontwikkeling van tenminste één van de fysiotherapeutische competenties o.b.v. zelfwaardering
Inzicht via PE-online

Een overzicht van je registratiegegevens en het aantal behaalde punten vind je in PE-online. In dit systeem kun je ook een registratie aanvragen. En binnenkort ook wijzigen of opzeggen. Wil je nu een register opzeggen? Stuur dan mail naar [email protected]

 
Heb je een vraag?

Neem contact op met de registeradministratie via [email protected] of bel 033-467 29 29.