kngf-06okt--127--mcklin-fotografie---klein.jpg
03 juni 2024

Aanmelden KRF NL

Via PE-online meldt u zich aan voor KRF NL. In dit systeem staan ook alle gegevens van uw registratie, zoals accreditatiepunten.

Alle KRF NL geregistreerde fysiotherapeuten zijn april 2023 gemigreerd naar PE -online. In PE-online kun je je (her)registratie regelen en staan alle activiteiten en punten voor deskundigheidsbevordering op een rijtje.

Daarnaast zijn veel geregistreerden ook lid van het KNGF, de beroepsvereniging. Zowel voor KRF NL als voor het KNGF moet je bij het KNGF zijn. Alleen als je iets wilt regelen of wijzigen, doe je dat in verschillende systemen. Jouw KRF NL registratie beheer je vanaf in PE-online. Je KNGF lidmaatschap beheer je via MijnKNGF. 

Hoe werkt PE-online? 

Lees hier de handleiding of bekijk de onderstaande filmpjes.

Let op: Je gebruikersnaam ontvang je in de bevestigingsmail. Dit is je BIG-nummer met daarvoor 'BIG-'. Dus bijvoorbeeld: BIG-1234567

1. Hoe activeer je je account? 
Ben je al geregistreerd in KRF NL hoef je alleen maar je account te activeren. 

 

2Hoe maak je een account aan? 
Om je te registreren in KRF NL maak je een account aan in PE-online en vervolgens kun je je registratie(s) aanvragen.

 

3. Hoe meld ik mij aan voor een deel- en/of aantekeningenregister? 
Dit doe je gemakkelijk via PE-online. Ga naar Mijn Dossier en klik op ‘periode inzien’ bij je lopende registratieperiode. Ga helemaal naar beneden en klik onderaan de pagina op ‘Aanvraag deel/aantekeningenregister’. 

4. Waar kan ik mijn behaalde punten zien?
Je behaalde punten kan je inzien in PE-online. Ga naar Mijn Dossier, en klik op ‘periode inzien’ bij je lopende registratieperiode.

5. Hoe werkt het puntenoverzicht?
In je puntenoverzicht in PE-online zie je je puntenstatus voor het register Algemeen Fysiotherapeut en de eventuele deel- en/of aantekeningen registers waarin je geregistreerd bent. Per register zie je het totaal aantal te behalen punten en hoeveel punten je al hebt behaald. Als het stoplichtje op groen staat, heb je aan de minimale punteneis van het betreffende register voldaan.

Het kan zijn dat jouw puntenoverzicht in PE-online niet helemaal correct wordt weergegeven. Door de migratie naar PE-online zijn mogelijk sommige activiteiten/scholingen niet juist overgenomen. Wij streven ernaar om dit binnen twee maanden op te lossen. 

6. Waar zie ik mijn puntenoverzicht van de vorige registratieperiode?
Je behaalde punten kan je inzien in PE-online. Ga naar Mijn Dossier, en klik op ‘Totaaloverzicht activiteiten (alle jaren)’.

7. Waarom ziet de punteneis er in PE-online hoger uit dan in het KRF NL beleid?
Als je bent geregistreerd in deel- en/of aantekeningenregisters lijkt de minimale punteneis in PE-online misschien hoger dan wat in het KRF NL beleid staat, maar dat is niet zo.

In PE-online is het niet mogelijk de minimale punteneis in PE-online voor het register Algemeen Fysiotherapeut (AF) te verlagen als je ook staat ingeschreven in deel- of aantekeningenregisters. De optelsom van je punteneis in het register AF en je deel- of aantekeningenregister is daardoor hoger dan wat in het KRF NL beleid staat. PE-online corrigeert dit door jou automatisch het juiste aantal ‘verreken-punten’ toe te kennen in het vakinhoudelijke deel van het register AF.

8. Hoe vraag ik punten aan?
Als je een geaccrediteerde scholing hebt gevolgd dan zorgt de scholingsaanbieder dat je punten worden bijgeschreven in KRF NL. Ook voor ALVs, intervisie, IOF, peer review, kennisnetwerken, refereergroepen en stagebegeleiding worden de punten centraal toegekend en hoef je zelf niets te aan te vragen. Punten voor overige activiteiten vraag je zelf aan in PE-online via de pagina Activiteit toevoegen.  

9. Hoe kan ik mijn Master opleiding toevoegen?
Op dit moment is de mogelijkheid nog niet ingebouwd in ons nieuwe administratiesysteem PE-online om punten aan te vragen voor deelname aan een masteropleiding. Binnenkort is dit wel mogelijk. Je kunt deze punten dan uiteraard alsnog aanvragen met terugwerkende kracht.

 

10. Er ontbreekt een scholingsactiviteit in mijn puntenoverzicht. Wat kan ik doen?
Als een geaccrediteerde scholingsactiviteit ontbreekt, neem je contact op met de scholingsaanbieder, organisator of coördinator. Dit geldt ook voor IOF, intervisie, peer review, kennisnetwerken, refereergroepen en stagebegeleiding. Ontbreekt er een scholingsactiviteit die niet vooraf is geaccrediteerd? Dan kan je die zelf uploaden via de optie Activiteit Toevoegen in PE-online.

11. Waar kan ik mijn opleidingen terugvinden?
Je vindt je opleidingen op twee plekken terug:

  • Opleidingen die je hebt doorgegeven om toegang te krijgen tot een register staan in je aanmeldformulier voor het betreffende register. Deze vind je in Mijn Dossier, onder het kopje ‘Aanmelden registratie KRF NL’ (druk op: Dossier goedgekeurd).
  • Opleidingen die je tijdens je registratie hebt gevolgd en hebt ingediend voor puntentoekenning staan in je Puntenoverzicht. Deze vind je in Mijn Dossier, onder je huidige registratieperiode (druk op: periode inzien).

12. Waar vind ik mijn facturen?
Facturen zie je in PE-online op de pagina Betalingen.