22 mei 2024

Zorgzoeker KRF NL geregistreerde

Op dit moment wordt in het Kwaliteitshuis Fysiotherapie alle informatie van zowel individuele fysiotherapeuten als van praktijken onder één dak en in één systeem gebracht.

Patiënten, mantelzorgers, verwijzende huisartsen en medisch specialisten kunnen vanaf 2023 de juiste fysiotherapeut vinden in DigiH. De nieuwe digitale zorgzoeker toont direct de expertise van eerstelijns zorgverleners. Daarnaast kunnen verwijzers hun patiënt vanuit DigiH ook eenvoudig doorverwijzen naar de geëigende fysiotherapeut.

De nieuwe zorgzoeker en zorgverwijzer wordt op dit moment al in toenemende mate ingezet door poli’s vaatchirurgie, fractuurpoli’s (netwerk vallen & breken), poli’s longgeneeskunde en steeds meer huisartspraktijken. In 2023 wordt DigiH gekoppeld met het grootste EPD voor ziekenhuizen (Hix van Chipsoft), waarvoor ziekenhuizen inmiddels belangstelling hebben getoond.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie heeft een belang genomen in DigiH. Daarmee kan het KNGF als mede-eigenaar toezien op de ontwikkeling van DigiH in het belang van fysiotherapeuten.

Consumenten kunnen op defysiotherapeut.com lezen over veel voorkomende aandoeningen en klachten en de juiste KRF NL geregistreerde fysiotherapeut vinden op defysiotherapeut.com