Accreditatie aanvragen of verlengen
Geaccrediteerde opleidingen kunnen de fysiotherapeut punten opleveren binnen de SKF- en/of KRF NL-regelingen van het Individuele Register Fysiotherapie. Als aanbieder van georganiseerde scholingen kun je accreditatie aanvragen voor een scholing. Hiervoor is een accreditatieproces ingericht.
De standaardvoorwaarden en tarieven voor accreditatie aanvragen vind je hier.
Voor het aanvragen van accreditatie voor een scholingsactiviteit vul je een (online) vragenlijst in via PE-online. Ook vragen we je een aantal documenten te uploaden. Hier lees je naar welke informatie en documenten wordt gevraagd. Verstuur je aanvraag maximaal twaalf maanden en minimaal zes weken voor aanvang van de scholingsactiviteit.
Beoordeling aanvraag
Na ontvangst van de betaling wordt de aanvraag in behandeling genomen. Eerst wordt deze gecontroleerd op volledigheid. Vervolgens neemt de Accreditatiecommissie de aanvraag in behandeling. Deze commissie beoordeelt elke aanvraag binnen zes weken – geteld vanaf ontvangst van de betaling – op organisatorische, onderwijskundige en inhoudelijke aspecten, aan de hand van het accreditatiebeleid.
Alle geaccrediteerde scholingsactiviteiten worden gepubliceerd in de nascholingsagenda.
Een nieuwe accreditatie-aanvraag starten
Om een scholing te laten accrediteren dien je een aanvraag in via PE-online. Hiervoor heb je een opleidersaccount nodig.
- Heb je al een opleidersaccount in PE-online? Dan kun je hier direct starten met jouw aanvraag.
- Heb je nog geen opleidersaccount in PE-online? Vraag deze dan hier aan. De aanvraag wordt door het Accreditatiebureau geautoriseerd. Na autorisatie kun je starten met jouw aanvraag.
Hieronder vind je een handleiding:
Documenten
Een accreditatie verlengen
Het is mogelijk de accreditaties van een scholing aangevraagd vanaf 24 oktober 2022 eenmalig te verlengen, de accreditatie van een eendaagse scholing wordt verlengd met één jaar. De accreditatie van een meerdaagse scholing wordt verlengd met twee jaar. Vraag deze verlenging minimaal zes weken voor de einddatum van de accreditatietermijn aan via PE-online. Bij verlengen mag de inhoud van de scholingsactiviteit alleen wijzigingen om bestaande aspecten te updaten en er moet een evaluatieverslag is. Een evaluatieverslag voldoet minimaal aan:
- Gegevens van alle ingevulde evaluatieformulieren.
- Korte (zelf)reflectie van de aanbieder/docent met tips en tops, met opgaaf van maatregelen die kunnen leiden tot verbetering van de activiteit.
Accreditaties aangevraagd vóór 24 oktober 2022 kun je niet verlengen. Dien in dat geval een nieuwe aanvraag in.
Invoeren presentatie scholingsactiviteiten
Binnen vier weken nadat de scholingsactiviteit heeft plaatsgevonden voer je in PE-online de presentie in. Gebruik hierbij het ID-nummer van de betreffende scholing. Het juist en tijdig invoeren van de presentie is van belang om de fysiotherapeut punten toe te kennen in het register.
Documenten
Accreditatie-aanvraag afgewezen: wat nu?
Het kan voorkomen dat jouw accreditatie aanvraag wordt afgewezen. Ben je het hier niet mee eens? Je kunt binnen zes weken na dagtekening van het besluit een bezwaarschrift indienen bij de secretaris Accreditatie via beroepscommissie@kwaliteitshuisfysiotherapie.nl onder vermelding van je ID-nummer, een afschrift van de beoordeling, een dagtekening en een handtekening. De Accreditatiecommissie doet een herbeoordeling van de aanvraag. Hiervan ontvang je binnen acht weken na de ontvangstbevestiging de uitslag. Het is mogelijk dat de Accreditatiecommissie langer nodig heeft. We brengen je hiervan tijdig op de hoogte. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift en de procedure vind je in het accreditatiebeleid.
Mocht de Accreditatiecommissie je aanvraag na een herbeoordeling opnieuw afwijzen dan heb je de mogelijkheid een beroepsschrift in te dienen bij de onafhankelijke Beroepscommissie. Dit kunt je doen binnen zes weken na dagtekening van het besluit op de herbeoordeling via beroepscommissie@kwaliteitshuisfysiotherapie.nl.
Meer informatie
Meer informatie over het indienen van een beroepschrift en de procedure vind je in het accreditatiebeleid.